Minden kategória
EN

Kezdőlap> HÍREK > Industry News

A BloombergNEF 30-ig évi 2030%-os növekedést jósol a globális energiatárolási piacon

Idő: 2022-04 12- Találat: 36

A BloombergNEF előrejelzése szerint a globális energiatárolási piac 58-ra évi 178 GW/2030 GWh-ra fog növekedni, és az összes kiépítés 54%-át az Egyesült Államok és Kína képviseli.

A csoport 1. első félévi energiatárolási piaci kilátások jelentését nem sokkal március vége előtt tették közzé. A BloombergNEF előrejelzése szerint bár elismerjük, hogy a rövid távú telepítéseket visszafogták az ellátási lánc korlátai, a piacon 2022%-os összetett éves növekedési ütem várható.

A BloombergNEF azt is megjegyezte, hogy tavaly a lítium-ion akkumulátoros tárolók adták a globális új közüzemi méretű kapacitások 95%-át, csak néhány ritka kivétellel, például három új sűrített levegős energiatároló rendszerrel Kínában, összesen 170 MW/760 MWh teljesítménnyel.

A cég arra számít, hogy a lítium megtartja ezt a markolatát a piacon a következő néhány évben, és arra számít, hogy az áramlási akkumulátorok, az elektrotermikus és egyéb hosszabb élettartamú technológiák továbbra is kis kísérleti vagy speciális célú projektekre korlátozódnak. A hosszabb távú energiatárolás azonban a jövőben kibocsátásmentes szilárd kapacitást biztosíthat a hálózatoknak – jegyezte meg a BloombergNEF.

Bontakozik ki
ONLINE